Μένουμε Ελλάδα... Πάμε θέατρο Αρχαίας Αιγείρας

Μια ακόμα σημαντική προσπάθεια ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ήρθε μέσα από την εκπομπή της ΝΕΤ “Μένουμε Ελλάδα”.

Μοναδικής ομορφιάς εικόνες από το κοίλον τού Θεάτρου και του γύρωθε χώρου, έδειξε επί ένα περίπου πεντάλεπτο ο τηλεοπτικός φακός. Πλήρως κατατοπιστικός ο λόγος τού αρχαιολόγου Ανδρέα Βόρδου, έδωσε στον τηλεθεατή μια ολοκληρωμένη εικόνα, ιστορική και πολιτισμική, για τη σπουδαιότητα του Θεάτρου της Αρχαίας Αιγείρας. Στην εκπομπή μίλησε και η αρμόδια επί των πολιτιστικών αντιδήμαρχος Αιγιαλείας Βάσω Ψυχράμη.
Όπως μας είχε ενημερώσει από τον περασμένο Φεβρουάριο ο πρόεδρος του “Διαζώματος” Σταύρος Μπένος, η παρουσίαση του Θεάτρου της Αιγείρας είχε προγραμματιστεί σε συνεννόηση με τους υπεύθυνους της εκπομπής στα πλαίσια της ενότητας “Αρχαία Ελληνικά Θέατρα”. Μάλιστα, ο κ. Μπένος μας είχε πει ότι η παρουσίαση θα ξεκινούσε με πρώτο αυτό τής Αιγείρας. Οι ανάγκες όμως της εκπομπής, που έκανε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Δήμο Αιγιαλείας, άφησαν λίγο πίσω την προβολή του Θεάτρου της Αιγείρας με αποτέλεσμα να προηγηθούν άλλα Θέατρα της Δυτικής Ελλάδας. Εν πάσει περιπτώσει όμως το αποτέλεσμα της προβολής τής ευρύτερης περιοχής ήταν θε-τικότατο.
Τώρα το μόνο που απομένει είναι να δούμε πότε επιτέλους θα αρχίσουν να εκταμιεύο-νται τα 440.000 Ευρώ από το ΕΣΠΑ για την αναστύλωση και προσβασιμότητα του χώρου της Αρχαίας Αιγείρας.