νεο

τάδε έφη Παυσανίας...

Η απόσταση από το ιερό του Ηρακλή που βρίσκεται στο δρόμο της Βούρας ως το επίνειο των Αιγειρατών που έχει το ίδιο όνομα με την πόλη (Αίγειρα) είναι εβδομήντα δύο στάδια. Οι παραθαλάσσιοι Αιγειράτες δεν έχουν τίποτε αξιομνημόνευτο∙ από το επίνειο ως την άνω πόλη η απόσταση είναι δώδεκα στάδια. Η Αιγείρα στα έπη του Ομήρου έχει το όνομα Υπηρεσία

Αιγείρα. Η Νύμφη τής Λεύκας (η άλλη εκδοχή τής προέλευσης του ονόματος της Αιγείρας)

Ο Όξυλος (πνεύμα τους δάσους) γιος του Ορείου, νυμφεύθηκε την Αμαδρυάδα αδελφή του και απέκτησε μαζί της τις 8 Αμαδρυάδες Νύμφες: Η Αίγειρος (ή Αιγείρα) ήταν η Νύμφη της Λεύκας. Η Άμπελος, η Νύμφη της Αμπέλου. Η Βαλανίς (ή Βάλανος), η Νύμφη της Βελανιδιάς. Η Κάρυα (ή Καρία), η Νύμφη της Αμυγδαλιάς. Η Κρανεία (ή Κρανία), η Νύμφη της Κρανιάς. Η Μορέα (ή Μορία), η Νύμφη της Μουριάς και της Άγριας Ελιάς. Η Πτελέα, η Νύμφη της Φτελιάς. Η Συκή, η Νύμφη της Συκιάς

Στιγμιότυπο από τη βράβευση μαθητών Γυμνασίου Αιγείρας, και "Ανακομιδή ονείρων"


-------------------------------------------------------------------------------------------

"Ανακομιδή Ονείρων" τού Πάνου Κουμπούρα

Η  ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ  ΟΝΕΙΡΩΝ  ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ  ΣΤΙΣ  ΚΑΡΔΙΕΣ  ΣΑΣ .
Η  ΠΡΩΤΗ  ΜΟΥ  ΠΟΙΗΤΙΚΗ  ΣΥΛΛΟΓΗ  « ΑΝΑΚΟΜΙΔΗ  ΟΝΕΙΡΩΝ » ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ  ΗΔΗ  ΣΤΙΣ  ΚΑΡΔΙΕΣ  ΣΑΣ .  ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ  ΑΠΟ  ΤΟ  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ  ΤΟΥ  ΓΙΩΡΓΟΥ  ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ  ΣΤΗΝ  ΑΚΡΑΤΑ  ΚΑΙ  ΣΤΗΝ  ΑΙΓΕΙΡΑ , ΑΠΟ  ΤΟ  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ  ΝΟΗΜΑ  ΣΤΟ  ΚΡΑΘΙΟ , ΑΠΟ  ΤΟ  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ  ΤΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΑΣ  ΚΟΥΡΟΥΣΙΑ  ΣΤΗΝ  ΠΑΡΑΛΙΑ  ΑΚΡΑΤΑΣ  ΚΑΙ  ΑΠΟ  ΤΑ  ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ  ΤΥΠΟΥ  ΓΙΑΝΝΑΣ  ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ  ΣΤΗΝ  ΠΑΡΑΛΙΑ  ΑΚΡΑΤΑΣ  ΚΑΙ  ΚΕΝΤΡΟ  ΤΥΠΟΥ  ΣΤΟ  ΚΡΑΘΙΟ .
Η  ΤΙΜΗ  ΠΩΛΗΣΗΣ  ΣΤΑ  ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ  ΕΙΝΑΙ  12  ΕΥΡΩ
ΜΠΟΡΕΙΤΕ  ΑΚΟΜΗ  ΝΑ  ΤΟ  ΒΡΕΙΤΕ  ΣΤΟ  ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ  ΑΙΣΘΗΣΗ  ΤΗΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ   ΣΑΚΚΟΥΛΗ  -  ΚΟΥΜΠΟΥΡΑ  ΣΤΗΝ  ΠΑΡΑΛΙΑ  ΑΚΡΑΤΑΣ  ΚΑΙ  ΑΠΟ  ΜΕΝΑ  ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ .
ΤΟ  ΤΗΛΕΦΩΝΟ  ΜΟΥ  :  6972899461
ΟΙ  ΣΥΛΛΟΓΟΙ  ΚΑΙ  ΟΙ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ  ΦΟΡΕΙΣ  ΜΕ  ΤΟΥΣ  ΟΠΟΙΟΥΣ  ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΙ  ΕΠΙ  ΧΡΟΝΙΑ  ΜΠΟΡΟΥΝ  ΑΝ  ΘΕΛΟΥΝ  ΝΑ  ΠΡΟΜΗΘΕΥΟΝΤΑΙ  ΑΠΟ  ΜΕΝΑ  ΒΙΒΛΙΑ  ΓΙΑ  ΤΑ  ΜΕΛΗ  ΚΑΙ  ΤΟΥΣ  ΦΙΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΣΤΗΝ  ΤΙΜΗ  ΤΩΝ  8  ΕΥΡΩ .
ΤΟ  ΒΙΒΛΙΟ  ΕΚΔΟΘΗΚΕ  ΧΩΡΙΣ  ΚΑΜΜΙΑ  ΑΠΟΛΥΤΩΣ  ΧΟΡΗΓΙΑ
ΚΑΙ  ΓΙ  ΑΥΤΟ  ΣΑΣ  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ  ΟΛΟΥΣ  ΑΠΟ  ΚΑΡΔΙΑΣ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ  ΣΑΣ  ΚΑΙ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΑΓΑΠΗ  ΣΑΣ .
                                                  Πάνος  Κουμπούρας